• Filmmaker & journalist

    Filmmaker & journalist

    Storytelling is de meest effectieve manier om je boodschap over te brengen, maar een slecht verhaal boeit niemand. Met de verhalen die ik breng, of ze nu gefilmd zijn of geschreven, wil ik verwonderen en inspireren. Verhalen die de moeite waard zijn om gedeeld te worden. Met een goed verhaal beweeg je jouw publiek.

    Bekijk verhalen

Gebouwd op twee werelddelen vormt Istanbul een bizarre kruising tussen het oosten en het westen. Het resultaat is een spectaculaire metropool met een skyline van wolkenkrabbers en minaretten. AvantGardeMEN’s Luc Seton en Noah Valentyn gaan een weekend op verkenning en laten zich meevoeren door de nacht.

De vrijdagavond voor ‘de nacht’ brengt ons naar de luchthaven Atatürk. Meteen valt op hoe kort en nietsverhullend strak de dames de boerka’s dragen tegenwoordig. De baggy-look is gelukkig uit, de sluier is vervangen door waterstofperoxide. het belooft alvast een prachtig weekend. We nemen een yellow cab naar het bruisende centrum van de stad. Behendig manoeuvreert de chauffeur ons door het drukke verkeer. Plots doemt voor ons een enorme verlichte hangbrug op. Al is de gelijkenis treffend, Istanbul is niet New york, en dit is dus ook niet de Brooklyn Bridge. het is de beroemde Bosporusbrug, een van de grootste bruggen ter wereld. Een bouwwerk waar in de loop van de tijd zoveel mensen vanaf zijn gesprongen, dat het alleen nog toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. het is ook de brug die het Aziatische deel van Istanbul met het Europese verbindt. Istanbul is de enige stad ter wereld die gebouwd is op twee werelddelen. En dat is lang niet het enige dat Istanbul tot Europa’s meest spectaculaire stad maakt. Verdeeld over drie door water gescheiden delen en met een skyline vol wolkenkrabbers, neonreclames, koepels en ranke minaretten, is het een bizarre metropool met zo’n zeventien miljoen inwoners.

Lees meer (PDF)

Tags: artikelen