• Filmmaker & journalist

    Filmmaker & journalist

    Storytelling is dé manier om je boodschap over te brengen, mits je de juiste snaar raakt. Mijn kracht is het verhelderen van soms complexe verhalen en ze voorzien van een vleugje magie, waardoor ze raken én inspireren. Voor het beste resultaat en een eerlijke prijs zonder overhead, werk ik samen met geëngageerde freelancers.

    Portfolio

Ze is al ruim twintig jaar een icoon in Nederland en Duitsland. Ze presenteert de grootste tv-shows, acteert in hitseries, behaalde de Top 40 met de single ‘Beethoven’ en is het brein achter onder meer de film ‘Ellis in Glamourland’ en de dramaserie ‘Gooische Vrouwen’. En passant lanceert ze het tijdschrift ‘Linda.’, dat binnen no time wordt uitgeroepen tot tijdschrift van het jaar. Is Linda de Mol een multitalent of denkt ze dat alleen maar? Salomé vraagt het enkele deskundigen.

Matthijs van Heijningen

Matthijs van Heijningen mag met zo’n 35 speelfilms en 5 Gouden Kalveren een doorgewinterde filmproducent worden genoemd. Hij produceerde ‘Van de koele meren des doods’, ‘Ciske de rat’, ‘Eline Vere’ en ‘Kees de jongen’.

"Laat ik het aardig zeggen. Voor Gooische Vrouwen is er veel geleend van Desperate Housewives . Het geheel is misschien niet gejat, maar het is wel erg goed afgekeken. Net als Spangen, waarin Linda speelt met Monique van der Ven. Dat is als je het mij vraagt gebaseerd op die Amerikaanse politieserie met die twee vrouwen, Cagney & Lacey . Er is niets origineels of oorspronkelijks aan. ‘ Ellis in Glamourland was wel een aardig idee, maar in de uitwerking toch redelijk mislukt. De basisfout was dat het is gemaakt als een tv-programma, zo plat als een dubbeltje. Net als Gooische vrouwen, dat kan ook veel meer worden uitgediept. Zoals het nu is, vind ik het absoluut geen dramaserie. In ‘Ellis in Glamourland’ speelde Linda haar rol van bijstandsmoeder bovendien niet geloofwaardig. Ze is een rijke vrouw en zo wil het grote publiek haar ook zien, als zichzelf. Dat speelt ze leuk, zichzelf, maar acteren is het niet. Ik word er niet koud of warm van. In Spangen gaan de credits naar Monique. Zij is het aardige van de serie en aan haar trekt Linda zich erg op. ‘Linda is vooral spontaan en verder is het een intelligente zakenvrouw met goede connecties. Haar broer creëerde de mogelijkheden. Ik vraag me af of ze het op eigen kracht had kunnen doen."

Tags: artikelen